Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    fuldkorns burgerbolle

    Print Recipe
    fuldkorns burgerbolle
    Forberedelses tid 30 min
    Ventetid 1 dag kold hævning natten over
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    • 1,2 L lunken vand
    • 50 g Gær
    • ½ dl olivenolie
    • 2 tsk Salt
    • 1 stor håndfuld 2-3 forskelig frisk hakkede kryddeurter persille, basilikum, rosmarin eller noget andet
    • 50 g hakkede soltørrede tomater
    • 150 g hvid fuldkornshvedemel
    • 150 g durumhvedemel
    • 1,5 kg Hvedemel
    pensling
    • 2-3 spsk tørret oregano til drys
    Forberedelses tid 30 min
    Ventetid 1 dag kold hævning natten over
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    • 1,2 L lunken vand
    • 50 g Gær
    • ½ dl olivenolie
    • 2 tsk Salt
    • 1 stor håndfuld 2-3 forskelig frisk hakkede kryddeurter persille, basilikum, rosmarin eller noget andet
    • 50 g hakkede soltørrede tomater
    • 150 g hvid fuldkornshvedemel
    • 150 g durumhvedemel
    • 1,5 kg Hvedemel
    pensling
    • 2-3 spsk tørret oregano til drys
    Instruktioner
    1. rør gæren ud i lunken vand. og tilsæt olie, krydderurter, soltørredetomater og salt
    2. rør fuldkorn, dumrushvedemelet i og her efter hvedemelet til dejen er smidig og ikke for våd eller tør. læg dejen i et stort fad dæk det til med film, men løst så det har plads til at hæve. stil det i køleskabet natten over.
    3. tag dejen ud en time før bollerne skal formes.
    4. form 30 burgerboller og rul dem flade 7 mm høje læg dem på en bageplade med bagepapir.
    5. stil dem til efterhævning 1-1½ time.
    6. pensles med olien og drys tørret oregano.
    7. bages herefter i Ca 12 min ved 200 grader.
    Recipe Notes

    serverings tip:

    del bollerne i to, og smør underbollen med chilimayo. Læg salat, bøf, bacon, tomat, agurk, rødløg, ketchup på overbollen. læg det sammen til en burger. servere det med kartoffel både og Hjemmelavet Coleslaw

    Del denne opskrift