Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    lagkagebund

    Print Recipe
    lagkagebund
    Region lagkage
    Forberedelses tid 10 minutter
    Tilberedningstid 30 minutter
    Antal personer
    bunde
    Ingredienser
    • 250 g Smør
    • 250 g Sukker
    • 125 g kartoffelmel
    • 1 tsk Bagepulver
    • lidt smør til springformen
    Region lagkage
    Forberedelses tid 10 minutter
    Tilberedningstid 30 minutter
    Antal personer
    bunde
    Ingredienser
    • 250 g Smør
    • 250 g Sukker
    • 125 g kartoffelmel
    • 1 tsk Bagepulver
    • lidt smør til springformen
    Instruktioner
    1. Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
    2. Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
    3. Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
    4. Rør det godt sammen, og tag skålen af.
    5. Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker.
    6. Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
    7. Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
    8. Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
    9. Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.
    Del denne opskrift