kagecreme med vanilje
Region | lagkage |
Forberedelses tid | 5 minutter |
Tilberedningstid | 5 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 3 dl Sødmælk
- 1 Vaniljestang 1 stang er 2 tsk. vaniljesukker
- 70 g Sukker
- 4 spsk æggeblomme pasteuriseret
- 2 spsk maizena
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Del vanilje stangen på langs og skrab kornene ud. For at få dem skilt godt fra hinanden tager du 1 tsk. sukker og blander kornene godt med det. Hæld det op i mælken og bring det hele til at koge, også vaniljestangen.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Bruger du vaniljesukker tilsættes det til sukker og æg inden du pisker løs.
- Tilsæt Maizena til æggesnapsen, uden at piske det ind i massen.
- Når mælken koger, hældes den i æggemassen samtidig med at der piskes.
- Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftigt omrøring.
- Pas på det ikke brænder på. Lad det koge 1 minut eller til du synes, at cremen har en fin konsistens, den må gerne være lidt tyk.
- Hæld det hele igennem en sigte og ned i en skål.
- Jeg lader cremen stå et øjeblik og køle af, inden jeg putter film over og sætter den i køleskabet. Lad filmen komme helt ned i skålen og røre cremen, så undgår du kondens.
Del denne opskrift