fuldkorns burgerbolle
Forberedelses tid | 30 min |
Ventetid | 1 dag kold hævning natten over |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 1,2 L lunken vand
- 50 g Gær
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk Salt
- 1 stor håndfuld 2-3 forskelig frisk hakkede kryddeurter persille, basilikum, rosmarin eller noget andet
- 50 g hakkede soltørrede tomater
- 150 g hvid fuldkornshvedemel
- 150 g durumhvedemel
- 1,5 kg Hvedemel
pensling
- 2-3 spsk tørret oregano til drys
Ingredienser
pensling
|
|
Instruktioner
- rør gæren ud i lunken vand. og tilsæt olie, krydderurter, soltørredetomater og salt
- rør fuldkorn, dumrushvedemelet i og her efter hvedemelet til dejen er smidig og ikke for våd eller tør. læg dejen i et stort fad dæk det til med film, men løst så det har plads til at hæve. stil det i køleskabet natten over.
- tag dejen ud en time før bollerne skal formes.
- form 30 burgerboller og rul dem flade 7 mm høje læg dem på en bageplade med bagepapir.
- stil dem til efterhævning 1-1½ time.
- pensles med olien og drys tørret oregano.
- bages herefter i Ca 12 min ved 200 grader.
Recipe Notes
serverings tip:
del bollerne i to, og smør underbollen med chilimayo. Læg salat, bøf, bacon, tomat, agurk, rødløg, ketchup på overbollen. læg det sammen til en burger. servere det med kartoffel både og Hjemmelavet Coleslaw
Del denne opskrift