peberkager
Forberedelses tid | 30 min |
Tilberedningstid | 8-9 min |
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
potion
|
Ingredienser
- 130 gram Smør
- 125 gram Sukker
- 1 Æg
- 2 spsk sirup
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk kakao
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk sort peber
- 250 gram Hvedemel
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Pisk smør, sirup og sukker sammen og rør derefter æg i.
- Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål for sig og rør det i dejen. Dejen er lynhurtigt at mikse sammen i en foodprocessor, men kan også fint røres i hånden.
- Saml dejen og stil den gerne i køleskabet i 30 minutter.
- Rul dejen ud enten på et mel drysset bord eller mellem to stykker bagepapir og udsetik skønne figurer, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-9 minutter.
- Lad de nybagte peberkager køle af, inden de pynt med glasur og krymmel.
glasur
- piske en æggehvide med flormelis. Kom lidt flormelis i ad gangen, og pisk med en håndmikser til glasuren er helt hvid, cremet og lige netop kan holde formen – men omvendt heller ikke er pisket for stift til at kunne trykke ud af en sprøjtetyl uden anstrengelser.
- Man kan også sagtens piske glasur med vand eller med fx citronsaft eller lime. Det er faktisk min foretrukne, for det bliver ikke helt så super hårdt og citronglasur giver et syrligt fint modspil til de søde kager. Men taler vi rent udseende, så er æggehvideløsningen nu alligevel den fineste.
Del denne opskrift