Pavlova – marengskage med friske bær
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 15-30 minutter |
Tilberedningstid | 75-80 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
Marengsbunde
- 6 pasteuriseret æggehvide
- 4 dl Sukker
- 1 nip Salt
- 1 tsk Eddike
- 1 Vaniljestang
Flødecreme
- 1 l Piskefløde
- 2 spsk Flormelis
- 1 Lime revet skal heraf
Ingredienser
Marengsbunde
Flødecreme
|
|
Instruktioner
Marengsbunde
- Forvarm ovnen til 150 grader
- Pisk æggehviderne til de er stive og hvide
- Tilsæt sukker, og salt lidt efter lidt
- Tilsæt til sidst eddike
- Pisk yderligere 7-8 min. til marengsen er glat og sej
- På to stykker bagepapir tegnes der cirkler på ca. 25 cm i diameter
- Papiret vendes om og marengsen smøres på
- Bag hver marengsbund midt i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og luftige
Flødecreme
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem grundigt sammen med flormelis, så alle klumper er opløst
- Kom vaniljesukkeret i fløden og pisk fløden til en let skum
- Riv lime og vend limeskal i flødecremen
- Skyld bærrene og skær jordbær i kvarte
- Fordel halvdelen af cremen på den ene marengsbund, og fordel 1/3 af bærerne herpå
- Læg den anden marengsbund ovenpå, og fordel flødecreme og bær herpå
pynt
- Pynt med små blade af citronmelisse
Del denne opskrift