Marengskage med chokoladecreme
Region | Amrikansk |
Forberedelses tid | 45 minutter |
Tilberedningstid | 1,30 timer |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
Marengs
- 4 pasteuriseret æggehvide
- 200 g Rørsukker fint
Nøddecrunch
- 75 g hasselnødder
- 75 g Sukker
Chokoladecreme
- 250 g lyschokolade
- 2½ dl Piskefløde
pynt til toppen
- 1½ dl Piskefløde pisket til skum pynt til toppen
- 1oo g blåbær
- mynteblade
Ingredienser
Marengs
Nøddecrunch
Chokoladecreme
pynt til toppen
|
|
Instruktioner
- isk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret
- til de er luftige og let seje.
- Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne
- pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens
- Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir
- bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 110 grader.
- Afkøl marengsbundene på en rist.
Nøddecrunch
- Bag nødderne gyldne i ovnen ved 175 grader
- indtil skallen begynder at løsne sig.
- Afkøl dem lidt og gnid skallen af nødderne.
- Smelt sukkeret på en pande
- opvarm det indtil det bliver gylden karamel
- tilsæt nødderne og varm det igennem nogle minutter.
- Hæld karamel-nødde-massen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
- Hak de karamelliserede nødder groft og brug det som drys på marengskagen.
Chokoladecreme
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
- Afkøl den smeltede chokolade en smule.
- Pisk 2½ fløde til skum og vend chokoladen heri.
- Pisk 1½ dl piskefløde til toppen af marengskagen.
Anretning
- Smør chokoladecremen ud på den første marengsbund.
- læg den anden marengsbund ovenpå.
- Kom flødeskum på toppen
- drys med nøddecrunch og blåbær . Pynt med mynteblade.
Tip
- Bag dine marengsbunde dagen inden de skal anvendes, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.
Del denne opskrift