Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Marengskage med chokoladecreme

    Print Recipe
    Opskrift
    Region Amrikansk
    Forberedelses tid 45 minutter
    Tilberedningstid 1,30 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Marengs
    • 4 pasteuriseret æggehvide
    • 200 g Rørsukker fint
    Nøddecrunch
    • 75 g hasselnødder
    • 75 g Sukker
    Chokoladecreme
    • 250 g lyschokolade
    • 2½ dl Piskefløde
    pynt til toppen
    • 1½ dl Piskefløde pisket til skum pynt til toppen
    • 1oo g blåbær
    • mynteblade
    Region Amrikansk
    Forberedelses tid 45 minutter
    Tilberedningstid 1,30 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Marengs
    • 4 pasteuriseret æggehvide
    • 200 g Rørsukker fint
    Nøddecrunch
    • 75 g hasselnødder
    • 75 g Sukker
    Chokoladecreme
    • 250 g lyschokolade
    • 2½ dl Piskefløde
    pynt til toppen
    • 1½ dl Piskefløde pisket til skum pynt til toppen
    • 1oo g blåbær
    • mynteblade
    Instruktioner
    1. isk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret
    2. til de er luftige og let seje.
    3. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne
    4. pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens
    5. Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir
    6. bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min ved 110 grader.
    7. Afkøl marengsbundene på en rist.
    Nøddecrunch
    1. Bag nødderne gyldne i ovnen ved 175 grader
    2. indtil skallen begynder at løsne sig.
    3. Afkøl dem lidt og gnid skallen af nødderne.
    4. Smelt sukkeret på en pande
    5. opvarm det indtil det bliver gylden karamel
    6. tilsæt nødderne og varm det igennem nogle minutter.
    7. Hæld karamel-nødde-massen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
    8. Hak de karamelliserede nødder groft og brug det som drys på marengskagen.
    Chokoladecreme
    1. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
    2. Afkøl den smeltede chokolade en smule.
    3. Pisk 2½ fløde til skum og vend chokoladen heri.
    4. Pisk 1½ dl piskefløde til toppen af marengskagen.
    Anretning
    1. Smør chokoladecremen ud på den første marengsbund.
    2. læg den anden marengsbund ovenpå.
    3. Kom flødeskum på toppen
    4. drys med nøddecrunch og blåbær . Pynt med mynteblade.
    Tip
    1. Bag dine marengsbunde dagen inden de skal anvendes, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.
    Del denne opskrift