Hjemmelavet Vaniljeis
Region | Danmark |
Antal personer |
Liter
|
Ingredienser
- 2½ dl Sød- eller letmælk
- 2½ dl Piskefløde
- 1 Vanilestang
- 6 æggeblomme pasteuriseret
- 150 g Flormelis
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring.
- Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.
- Pisk æggeblommer og sukker til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde.
- Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen.
- Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris.
- Opvarm cremen ved svag varme, til den tykener. Afkøl cremen.
Uden ismaskine
- Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en el pisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.
Med is maskine
- Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en is maskine.
Tip
- Hjemmelavet vaniljeis smager bedst, når den er helt frisklavet, men kan holde sig et par uger i fryseren.
Del denne opskrift