Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Hjemmelavet Vaniljeis

    Print Recipe
    Opskrift
    Region Danmark
    Antal personer
    Liter
    Ingredienser
    • 2½ dl Sød- eller letmælk
    • 2½ dl Piskefløde
    • 1 Vanilestang
    • 6 æggeblomme pasteuriseret
    • 150 g Flormelis
    Region Danmark
    Antal personer
    Liter
    Ingredienser
    • 2½ dl Sød- eller letmælk
    • 2½ dl Piskefløde
    • 1 Vanilestang
    • 6 æggeblomme pasteuriseret
    • 150 g Flormelis
    Instruktioner
    1. Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring.
    2. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.
    3. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde.
    4. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen.
    5. Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris.
    6. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykener. Afkøl cremen.
    Uden ismaskine
    1. Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en el pisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.
    Med is maskine
    1. Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en is maskine.
    Tip
    1. Hjemmelavet vaniljeis smager bedst, når den er helt frisklavet, men kan holde sig et par uger i fryseren.
    Del denne opskrift