Det bedste Shawarmakød
Region | tilbehør |
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Ventetid | 24 timer |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 600 g Oksekød steg i tynde stimler
- 2 fed Hvidløg
- ½ Løg
- ½ tsk Hel sort peber
- ½ tsk Hel koriander
- 1½ tsk Hel allehånde
- 1 tsk Hel spidskommen
- 4 stk Hele kryddernelliker
- 1 tsk Paprika
- ¼ tsk Stødt kanel
- 2 tsk Salt
- 2 spsk vineddike eller lagereddike (ikke balsamico!)
- ½ -2 spsk Olie
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Rist de hele krydderier på en hed, tør pande i 15-30 sekunder. Sørg for at holde dem i bevægelse, mens de rister. Lad krydderierne køle lidt af og mal dem i en kværn eller en morter. Bland paprika, salt og kanel i.
- skær stegen/bøf i små tynde stimler.
- Bland kød og 2/3 af krydderiblandingen sammen. Resten gemmes, til at smage til med. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Pil løget og skær det i meget små terninger. Bland kødet med hvidløg, løg og eddike
- lad det hele trække en times tid ved køleskabtemperatur. Eller natten over så kødet, rigtig kan trække marinaden til sig.
- Sæt en stor jernstegegryde eller en stor jernpande over og lad den blive meget varm.
- Hvis kødet er meget mager, kommes 1-2 spsk. olie i gryden/panden, mens kød med en smule fedt og naturlig marmorering kan steges i ½ spsk olie eller mindre. Lad det marinerede kød stege ved jævn til god varme, til det er gennemstegt.
- Rod rundt i det indimellem, men lad det også få ro og tid til kontakt med varmen fra gryden/panden, så det kan nå at stege brunt og lækkert.
- Smag evt. til med resten af krydderiblandingen, salt og peber.
Tips
- Spis det ny stegte shawarmakød i lune pitabrød, eller på pizza.
Del denne opskrift