Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Det bedste Shawarmakød

    Print Recipe
    Opskrift
    Region tilbehør
    Forberedelses tid 15 minutter
    Tilberedningstid 15 minutter
    Ventetid 24 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    • 600 g Oksekød steg i tynde stimler
    • 2 fed Hvidløg
    • ½ Løg
    • ½ tsk Hel sort peber
    • ½ tsk Hel koriander
    • 1½ tsk Hel allehånde
    • 1 tsk Hel spidskommen
    • 4 stk Hele kryddernelliker
    • 1 tsk Paprika
    • ¼ tsk Stødt kanel
    • 2 tsk Salt
    • 2 spsk vineddike eller lagereddike (ikke balsamico!)
    • ½ -2 spsk Olie
    Region tilbehør
    Forberedelses tid 15 minutter
    Tilberedningstid 15 minutter
    Ventetid 24 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    • 600 g Oksekød steg i tynde stimler
    • 2 fed Hvidløg
    • ½ Løg
    • ½ tsk Hel sort peber
    • ½ tsk Hel koriander
    • 1½ tsk Hel allehånde
    • 1 tsk Hel spidskommen
    • 4 stk Hele kryddernelliker
    • 1 tsk Paprika
    • ¼ tsk Stødt kanel
    • 2 tsk Salt
    • 2 spsk vineddike eller lagereddike (ikke balsamico!)
    • ½ -2 spsk Olie
    Instruktioner
    1. Rist de hele krydderier på en hed, tør pande i 15-30 sekunder. Sørg for at holde dem i bevægelse, mens de rister. Lad krydderierne køle lidt af og mal dem i en kværn eller en morter. Bland paprika, salt og kanel i.
    2. skær stegen/bøf i små tynde stimler.
    3. Bland kød og 2/3 af krydderiblandingen sammen. Resten gemmes, til at smage til med. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Pil løget og skær det i meget små terninger. Bland kødet med hvidløg, løg og eddike
    4. lad det hele trække en times tid ved køleskabtemperatur. Eller natten over så kødet, rigtig kan trække marinaden til sig.
    5. Sæt en stor jernstegegryde eller en stor jernpande over og lad den blive meget varm.
    6. Hvis kødet er meget mager, kommes 1-2 spsk. olie i gryden/panden, mens kød med en smule fedt og naturlig marmorering kan steges i ½ spsk olie eller mindre. Lad det marinerede kød stege ved jævn til god varme, til det er gennemstegt.
    7. Rod rundt i det indimellem, men lad det også få ro og tid til kontakt med varmen fra gryden/panden, så det kan nå at stege brunt og lækkert.
    8. Smag evt. til med resten af krydderiblandingen, salt og peber.
    Tips
    1. Spis det ny stegte shawarmakød i lune pitabrød, eller på pizza.
    Del denne opskrift