Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Citronkage med Citronfromage

    Print Recipe
    Opskrift
    Jeg har lavet denne lækre Citronkage: Med citron- marcipanbund. Mellemstykket er dækket af citroncreme, som smager af citronfromage. Og toppen er dækket med marinstoppe. Det smager vildt godt.
    Region Danmark
    Forberedelses tid 1 time
    Tilberedningstid 30 time
    Ventetid 3,25 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Bund
    • 200 g Smør
    • 200 g Sukker
    • 2 tsk Vanillesukker
    • 100 g marcipan revet
    • 1 fint revet skal Citron
    • 4 Æg
    • 1 tsk Bagepulver
    • 200 g mel
    • ½ dl Mælk
    Citroncreme
    • 2 blade Husplads
    • 3 citroner saften
    • 80 g Sukker
    • 3 Æg
    • 50 g Smør
    • 2 dl Fløde
    Marengs
    • 100 g Sukker
    • 70 g Vand
    • 60 g pasteuriseret æggehvide
    Pynt
    • Citronskal revet
    • chokolade revet spåner
    Region Danmark
    Forberedelses tid 1 time
    Tilberedningstid 30 time
    Ventetid 3,25 timer
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Bund
    • 200 g Smør
    • 200 g Sukker
    • 2 tsk Vanillesukker
    • 100 g marcipan revet
    • 1 fint revet skal Citron
    • 4 Æg
    • 1 tsk Bagepulver
    • 200 g mel
    • ½ dl Mælk
    Citroncreme
    • 2 blade Husplads
    • 3 citroner saften
    • 80 g Sukker
    • 3 Æg
    • 50 g Smør
    • 2 dl Fløde
    Marengs
    • 100 g Sukker
    • 70 g Vand
    • 60 g pasteuriseret æggehvide
    Pynt
    • Citronskal revet
    • chokolade revet spåner
    Instruktioner
    1. Rør smørret med sukker. Kom vaniljesukker, marcipan, citronsaft og -skal i.
    2. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med mælk.
    3. Hæld dejen i en smurt springform (Ca. 26 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir.
    4. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen Ca. 1 time ved 175 g. på anden nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
    Citroncreme
    1. Udblød husblassen i koldt vand.
    2. Pres saften ud af citronerne.
    3. Pisk saft, sukker og æg sammen i en gryde.
    4. Varm blandingen op ved middel varme i 2 minutter, mens du rører rundt. Cremen må ikke begynde at koge på noget tidspunkt.
    5. Tilsæt smørret i mindre klumper, og fortsæt med at røre indtil cremen begynder at tykne.
    6. Tag gryden af varmen, når cremen er blevet tyk og cremet. Det tager nogle minutter. Hæld cremen i en skål og tilsæt den ud blødte husblas. Lad cremen køle af til Ca. 40 grader.
    7. Pisk fløden til blødt skum.
    8. Kom en god skefuld af flødeskummet i citroncremen og pisk det sammen.
    9. Hæld citroncremen over resten af flødeskummet og vend det sammen.
    Opbygning
    1. Læg bunden på den plade eller et kage fad. Sæt kanten af formen omkring bunden, og læg et stykke plastik (fx fra en plastiklomme) rundt langs formens kant. Kom citroncremen i formen. Dæk kagen til med husholdningfilm, og sæt den på køl i minimum tre timer.
    Marengs
    1. Pisk æggehviderne stive.
    2. Tilsæt en teske sukker og pisk videre ved lav hastighed.
    3. Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde.
    4. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne, og pisk indtil marengsen er blevet blank og kølet af. Det tager lige et par minutter.
    Pynt
    1. Dekorer kagen med marengs toppe. Du kan brug en stjernetrygle.
    2. Revet chokolade spåner og citronskal.
    Del denne opskrift