Citronmåne
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 10-20 minutter |
Tilberedningstid | 20-25 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 150 g Smør blødt
- 70 g marcipan revet
- 150 g Rørsukker
- ½ marven af vaniljestang
- 1 tsk Bagepulver
- 4 Æg
- 140 g Hvedemel
- 1½ Citron revet skal
Glasur
- 100 g evt. flødeost
- 200 g Flormelis
- ½ citroner revet skal
- 1 citroner saft
Ingredienser
Glasur
|
|
Instruktioner
- Pisk smør, sukker, marcipan, citronskal og vanilje hvidt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt imellem.
- Bland melet med bagepulver og rør det forsigtigt i æggemassen.
- Fordel dejen i en smurt springform (22 el. 24 cm),
- bag den midt ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter.
Glasur
- Lad kagen afkøle (den behøver ikke være gennemkold).
- Pisk glasuren sammen; kom citronsaft i til du har en lidt tyk glasur.
- som fordeles over kagen.
Del denne opskrift