Citronkage med Citronfromage
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 1 time |
Tilberedningstid | 30 time |
Ventetid | 3,25 timer |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
Bund
- 200 g Smør
- 200 g Sukker
- 2 tsk Vanillesukker
- 100 g marcipan revet
- 1 fint revet skal Citron
- 4 Æg
- 1 tsk Bagepulver
- 200 g mel
- ½ dl Mælk
Marengs
- 100 g Sukker
- 70 g Vand
- 60 g pasteuriseret æggehvide
Pynt
- Citronskal revet
- chokolade revet spåner
Ingredienser
Bund
Marengs
Pynt
|
|
Instruktioner
- Rør smørret med sukker. Kom vaniljesukker, marcipan, citronsaft og -skal i.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med mælk.
- Hæld dejen i en smurt springform (Ca. 26 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir.
- Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen Ca. 1 time ved 175 g. på anden nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
Citroncreme
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Pres saften ud af citronerne.
- Pisk saft, sukker og æg sammen i en gryde.
- Varm blandingen op ved middel varme i 2 minutter, mens du rører rundt. Cremen må ikke begynde at koge på noget tidspunkt.
- Tilsæt smørret i mindre klumper, og fortsæt med at røre indtil cremen begynder at tykne.
- Tag gryden af varmen, når cremen er blevet tyk og cremet. Det tager nogle minutter. Hæld cremen i en skål og tilsæt den ud blødte husblas. Lad cremen køle af til Ca. 40 grader.
- Pisk fløden til blødt skum.
- Kom en god skefuld af flødeskummet i citroncremen og pisk det sammen.
- Hæld citroncremen over resten af flødeskummet og vend det sammen.
Opbygning
- Læg bunden på den plade eller et kage fad. Sæt kanten af formen omkring bunden, og læg et stykke plastik (fx fra en plastiklomme) rundt langs formens kant. Kom citroncremen i formen. Dæk kagen til med husholdningfilm, og sæt den på køl i minimum tre timer.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt en teske sukker og pisk videre ved lav hastighed.
- Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde.
- Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne, og pisk indtil marengsen er blevet blank og kølet af. Det tager lige et par minutter.
Pynt
- Dekorer kagen med marengs toppe. Du kan brug en stjernetrygle.
- Revet chokolade spåner og citronskal.
Del denne opskrift