Brunkager
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 40 minutter |
Tilberedningstid | 7-10 minutter |
Ventetid | 1 time |
Antal personer |
potioner
|
Ingredienser
sukker dejen
- 500 g sirup
- 500 g brun farin
- 750 g Smør
mel blandning
- 1250 g Hvedemel
- 1 tsk Hjorttaksalt
- 100 g sukat eller pomeranskal
- 100 g Mandler hakkede
Ingredienser
sukker dejen
mel blandning
|
|
Instruktioner
- Brun farin , smør og sirup varmes op. i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge.
- mens sukker dejen afkøler. Tag mandlerne i en skål, med kogende vand.
- bland mel, hjortaksalt og sukat i en skål
- smut mandlerne, og hak mandlerne groft eller fint og bland det i mel blandingen
- bland sukker dejen, sammen med mel blandingen
- Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
- Sæt ovnen til 175 grader.
- Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på en plade med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. i ca 7-10 minutter.
- Lad dem køle af på en bagerist.
tip
- Dej rullerne kan fryses ned til næste jul, eller når man vil bage dem.
Del denne opskrift