Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Brunkager

    Print Recipe
    julekager
    Region Danmark
    Forberedelses tid 40 minutter
    Tilberedningstid 7-10 minutter
    Ventetid 1 time
    Antal personer
    potioner
    Ingredienser
    sukker dejen
    • 500 g sirup
    • 500 g brun farin
    • 750 g Smør
    mel blandning
    • 1250 g Hvedemel
    • 1 tsk Hjorttaksalt
    • 100 g sukat eller pomeranskal
    • 100 g Mandler hakkede
    Region Danmark
    Forberedelses tid 40 minutter
    Tilberedningstid 7-10 minutter
    Ventetid 1 time
    Antal personer
    potioner
    Ingredienser
    sukker dejen
    • 500 g sirup
    • 500 g brun farin
    • 750 g Smør
    mel blandning
    • 1250 g Hvedemel
    • 1 tsk Hjorttaksalt
    • 100 g sukat eller pomeranskal
    • 100 g Mandler hakkede
    Instruktioner
    1. Brun farin , smør og sirup varmes op. i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge.
    2. mens sukker dejen afkøler. Tag mandlerne i en skål, med kogende vand.
    3. bland mel, hjortaksalt og sukat i en skål
    4. smut mandlerne, og hak mandlerne groft eller fint og bland det i mel blandingen
    5. bland sukker dejen, sammen med mel blandingen
    6. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
    7. Sæt ovnen til 175 grader.
    8. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på en plade med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. i ca 7-10 minutter.
    9. Lad dem køle af på en bagerist.
    tip
    1. Dej rullerne kan fryses ned til næste jul, eller når man vil bage dem.
    Del denne opskrift