Almindelig Kødrand
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Ventetid | 1 time |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 250 g Hakket svinekød
- 250 g hakket kalvekød/oksekød
- 3 dl Søsmælk
- 100 g Hvedemel
- 1 Æg
- 1 Løg
- 1 tsk Salt
- 0,25 Peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Revet løg, mel eller rasp, blandes godt med det hakkede kød.
- Æg eller upiskede æggehvider æltes i.
- Krydderier og mælk eller bouillon røres sammen og tilsættes lidt efter lidt.
- Farsen bliver bedre jo mere den bliver rørt og har godt af at hvile ca. 1 time i køleskabet, før den igen røres og anvendes.
- som denne, kan være lidt mere lind end en fars, der skal steges.
- En randform lunes og pensles med smeltet smør.
- Farsen fyldes i. Randformen dunkes let mod bordet, så farsen falder sammen.
- Randformen stilles i vand på en stegepande og dækkes med et låg, der er lidt større end randformen, men mindre end panden. Koges i ca. 25 minutter, og vendes ud på et varmt fad
- serveres fyldt med kogte grønsager.
Del denne opskrift