Nutella-is
Region | Amrikansk |
Forberedelses tid | ca. 20 minutter |
Tilberedningstid | ca. 10 minutter |
Ventetid | 3 timer |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 400 ml Sødmælk
- 100 g Mørkchokolade grofthakket
- 4 pasteuriseret æggeblomme
- 100 g Sukker
- 200 ml Fløde
- 2 dl Nutella
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Bring mælken i kog. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er helt smeltet.
- Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.
- Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, og pisk på livet løs med et piskeris.
- Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op, mens der røres konstant, indtil cremen er 83 grader varm.
- Køl derefter iscremen lidt ned, tilsæt fløde og Nutella og rør godt rundt.
Lav det dagen før
- Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en el pisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.
tip til is maskine
- Køl cremen helt ned ved at sætte gryden i et is bad i køkkenvasken, og kør den derefter på is maskinen.
Del denne opskrift