Rikkes Opskrifter

    Seneste indlæg

    • jordbærlagkage
    • lagkage med hindbær, makron og daim
    • lagkagebund
    • kagecreme med vanilje
    • Jordbærmousse og banan lagkage

    Arkiver

    • juli 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • juni 2018
    • februar 2018
    • november 2017
    • august 2017
    • april 2017

    Kategorier

    Powered by
    Foodies WordPress Theme

    Pavlova – marengskage med friske bær

    Print Recipe
    Opskrift
    Region Danmark
    Forberedelses tid 15-30 minutter
    Tilberedningstid 75-80 minutter
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Marengsbunde
    • 6 pasteuriseret æggehvide
    • 4 dl Sukker
    • 1 nip Salt
    • 1 tsk Eddike
    • 1 Vaniljestang
    Flødecreme
    • 1 l Piskefløde
    • 2 spsk Flormelis
    • 1 Lime revet skal heraf
    Fyld
    • 500 g Jordbær
    • 250 g Hindbær
    • 250 g blåbær
    • 125 g Brombær
    • 125 g Ribs
    • 3 kviste Citronmelisse til pynt
    Region Danmark
    Forberedelses tid 15-30 minutter
    Tilberedningstid 75-80 minutter
    Antal personer
    personer
    Ingredienser
    Marengsbunde
    • 6 pasteuriseret æggehvide
    • 4 dl Sukker
    • 1 nip Salt
    • 1 tsk Eddike
    • 1 Vaniljestang
    Flødecreme
    • 1 l Piskefløde
    • 2 spsk Flormelis
    • 1 Lime revet skal heraf
    Fyld
    • 500 g Jordbær
    • 250 g Hindbær
    • 250 g blåbær
    • 125 g Brombær
    • 125 g Ribs
    • 3 kviste Citronmelisse til pynt
    Instruktioner
    Marengsbunde
    1. Forvarm ovnen til 150 grader
    2. Pisk æggehviderne til de er stive og hvide
    3. Tilsæt sukker, og salt lidt efter lidt
    4. Tilsæt til sidst eddike
    5. Pisk yderligere 7-8 min. til marengsen er glat og sej
    6. På to stykker bagepapir tegnes der cirkler på ca. 25 cm i diameter
    7. Papiret vendes om og marengsen smøres på
    8. Bag hver marengsbund midt i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og luftige
    Flødecreme
    1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem grundigt sammen med flormelis, så alle klumper er opløst
    2. Kom vaniljesukkeret i fløden og pisk fløden til en let skum
    3. Riv lime og vend limeskal i flødecremen
    4. Skyld bærrene og skær jordbær i kvarte
    5. Fordel halvdelen af cremen på den ene marengsbund, og fordel 1/3 af bærerne herpå
    6. Læg den anden marengsbund ovenpå, og fordel flødecreme og bær herpå
    pynt
    1. Pynt med små blade af citronmelisse
    Del denne opskrift