Sommer Roulade
det her er den lækreste Roulade, jeg har smagt.
Region | Danmark |
Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 20-25 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
Rouladen
- 6 pasteuriseret æggehvide
- 150 gram Flormelis (3 dl)
- 2 dl Haselnødekerner hakket
- 50 gram Majsstivelse
Fyld
- 4 dl Fløde
- ½ kg Jordbær
- Sukker (efter smag)
Pynt
Ingredienser
Rouladen
Fyld
Pynt
|
|
Instruktioner
Bygund med jordbærrene
- Skyl og nip dem, tag nogle stykker fra til pynt.
- Skær resten af bærrene i skiver og vend sukker i.
Rouladen
- Pisk æggehviderne til skum.
- Pisk derefter flormelissen i lidt ad gangen.
- Bland Ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen.
- Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til én stor flade.
- Drys resten af nødderne på.
- Sæt bagværket i ovnen ved 175 grader og bag det i 20-25 min. eller til overfladen er svagt gylden.
- Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir – oversiden vender nu nedad. Læg et rent viskestykke over, og lad kagen svale.
Fyld
- Pisk fløden til skum. Tag lidt fra til pynt. Kom flødeskum over roulade bunden.
- Drys jordbær skiverne på.
- Rul sammen til en roulade.
Pynt
- Lav nogle flødeskums toppe.
- Pynt med hele jordbær og citronblade.
Tips
- Du kan bruge: hindbær, brombær og solbær. I stedet for jordbær
Del denne opskrift