lagkagebund
Region | lagkage |
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
bunde
|
Ingredienser
- 250 g Smør
- 250 g Sukker
- 125 g kartoffelmel
- 1 tsk Bagepulver
- lidt smør til springformen
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
- Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
- Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
- Rør det godt sammen, og tag skålen af.
- Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker.
- Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
- Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
- Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
- Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.
Del denne opskrift