sommer Banan og Jordbær lagkage
Region | lagkage |
Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 3 lagkagebunde købte eller hjemmebagt
- 7 dl Piskefløde
- 200 g hjemmelavet kagecreme med vanilje eller et brev vaniljecreme
- 3-4 modne bananer
- 1 bakke Jordbær
- 200 g Flormelis
- 50 g kakao
- 1 bæger æggehvide pasteuriseret
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- bag først dine lagkagebunde, eller køb færdigbagte bunde ved bageren.
- Lav kage cremen og lad den køle helt af. Den skal være kold.
- Pisk flødeskummet helt stift.
- Vej 200 gram flødeskum af i en skål sammen med 200 gram kagecreme, og vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af cremen. Anvend gerne en dejskraber til den lækre vaniljecreme.
- Banan og jordbær skæres i skiver
- Kom en lagkagebund på et rundt fad. Smør et lag vanilje creme på bunden og læg et lag bananskiver herpå efterfulgt af et lag jordbærskiver. Slut af med et tyndt lag vanilje creme. (dette gør jeg for at lagkagen ikke bliver tør).
- Kom en lagkagebund ovenpå og gentag trin 6.
- Læg den sidste lagkagebund på toppen.
chokoladeglasur
- Rør din chokoladeglasur sammen af flormelis, kakao og pasteuristeret æggehvide. Tilsæt æggehvide indtil du har en let chokoladeglasur, der hverken er for tyk eller for tynd. Bliver glasuren for tynd kommes blot lidt mere flormelis i. Jeg plejer at bruge lidt mere end et bæger æggehvide (1,5 æggehvide pr. bæger).
- Fordel forsigtigt chokoladeglasuren på lagkagen, men på pas du ikke får den for langt ud til kanten, hvor der pyntes med flødeskum.
- Resten af flødeskummet kommes i en sprøjtepose med stjernetyl, hvorefter du pynter din bananlagkage med flødeskum på kanten hele vejen rundt.
Del denne opskrift