Farsbrød med flettet bacon
Region | Italiensk |
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 55 minutter |
Ventetid | 10 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 400 g Svinekød hakket
- 1 Løg hakket
- 1 fed Hvidløg
- 1 Æg
- ½ dl Mælk
- 1 håndfuld Mozzarella revet
- 1 håndfuld Frisk basilikum hakket
- ½ spsk krydderblanding eller den krydring man ønsker
- 1 dl Havregryn el. rasp
- Peber friskkværnet
- Salt
- 2 pk Bacon
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Alle ingredienserne æltes sammen til en lind og ret våd fars.
- lad farsen hvile mens baconen flettes
- lig et bagepapir på bordet. flet 1 pakke bacon på kryds og tværs.
- Halvdelen af farsen blev plaseret på det flettede bacon - og der blev lavet en lille fordybning til osten. Den anden halvdel af farsen blev lagt ovenpå.
- Brug bagepapiret til at folde baconfletværket omkring farsbrødet
- Læg derefter fadet (smurt let med olie) ned over, stik hånden ind under bagepapiret og vend fad og farsbrød om. Træk bagepapiret at - og pres forsigtigt farsbrødet på plads i fadet.
- Den anden pakke blev flettet ind så alle skiverne vendte sværsiden opad. Vær omhyggelig og tålmodig, det lønner sig.
- Bag farsen i 45 min. i 180°C.
- Derefter tages farsbrødet ud, væden hældes fra (gem den til serveringen) og ovnen skrues Op på 225°C. Når ovnen er varm igen, sættes fadet ind i ca 10 minutter. Hold øje med toppen, den må ikke blive for mørk.
- Gylden og sprød. Det færdige farsbrød hviler i fadet i ca 10 minutter inden det løftes over på et serverings fad.
Del denne opskrift